Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

П.Р. [ Beta ]

06. 12. 2022. 19:16 >> 19:13

U ŠANGAJU

Novembarske isporuke Tesline fabrike oborile mjesečni rekord

Teslina šangajska gigafabrika isporučila je u novembru 100.291 vozilo što je novi mjesečni maksimum, saopštio je taj američki proizvođač automobila.

U prvih 11 mjeseci ove godine šangajska fabrika je isporučila više od 650.000 vozila.

Fabričke isporuke od januara do novembra daleko su premašile prošlogodišnji ukupan broj od 484.130, rekao je Cui Dongšu, generalni sekretar Kineskog udruženja putničkih vozila, prenosi Sinhua.

Nadamo se da bi godišnja prodaja gigafabrike za 2022. mogla dostići 750.000 jedinica, dodao je Cui.

Stopa lokalizacije industrijskog lanca Tesline gigafabrike u Šangaju sada je premašila 95 odsto, pomažući kineskoj industriji novih energetskih vozila da razvije vodeću integrisanu industrijsku strukturu i snažan potencijal potrošnje, rekao je Tao Lin, potpredsjednik Tesle.

Cui je procijenio da je od januara do novembra prodaja novih energetskih vozila u Kini premašila 5,7 miliona jedinica, dok bi za cijelu 2022. proizvodnja i prodaja takvih vozila mogla da premaši 6,5 miliona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније