Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

Т.Г. [ Beta ]

24. 01. 2023. 22:33 >> 22:28

SKLOPLjENO PARTNERSTVO

NASA i Pentagon će razviti raketu na nuklearni pogon za odlazak na Mars

Američka svemirska agencija (NASA) saopštila je danas da je sklopila partnerstvo sa Pentagonom o razvoju rakete na nuklearni pogon koja je namijenjena za slanje ljudi na Mars.

Šef svemirske agencije Bil Nelson (Bill) izjavio je da je sklopljeno partnerstvo sa američkom vojnom istraživačkom agencijom Darpa kako bi "razvila i testirala naprednu tehnologiju nuklearnog termičkog pogona 2027. godine".

"Uz pomoć te tehnologije, astronauti bi mogli da putuju u svemir i iz svemira brže nego ikada ranije", rekao je Nelson i dodao da je to neophodno za slanje na Mars misije sa ljudskom posadom.

Takva raketa na nuklearni pogon mogla bi da bude tri do četiri puta efikasnija od rakete na konvencionalno gorivo, i smanjila bi vrijeme putovanja do Marsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније