Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

K. J. [ Buka ]

14. 05. 2023. 22:46 >> 22:47

MUSK NAJAVIO

Tviter gasi sve neaktivne profile

Elon Musk, vlasnik Tvitera, najavio je da će ukloniti sve profile koji su neaktivni već nekoliko godina pojasnivši da mu je cilj da poboljša platformu.

Prema politici Tvitera, korisnici bi trebalo da se prijave na svoj profil barem jednom u mjesec da bi izbjegli trajno uklanjanje zbog dugotrajne neaktivnosti.

"Eliminišemo profile koji godinama nijesu aktivni, tako da ćete vjerovatno primijetiti da vam broj pratilaca pada", upozorio je šef društvene mreže u tvitu.

Otkako je krajem oktobra pošle godine kupio platformu za 44 milijarde dolara, ovaj je multimilijarder najavio je masovna otpuštanja i promjene.

Analitičari kažu da su brojni oglašivači napustili stranicu i aplikaciju, a nova formula pretplate na Twitter Blue (za sertifikovanje i povlastice) nedovoljna je da bi kompenzovala gubitak prihoda.

No šef Tesle i SpaceX-a nastavlja s ostvarenjem svog nauma, podstaknut povratnim informacijama obožavatelja.

"Naporno radimo da bismo vaš feed učinili što zanimljivijim... Kakav je danas u poređenju s onim prije šest mjeseci?" upitao je u anketi u nedjelju.

Oko 46 posto od 1.5 miliona onih koji su glasali odgovorilo je "bolje", a 38 posto "gore".

Kada pojedinci i firme biraju mjesto oglašavanja, uzimaju u obzir različite parametre, među kojima je i broj dnevnih (ili barem mjesečnih) aktivnih korisnika, prosječno vrijeme provedeno na platformi i "angažman", odnosno broj interakcija sa sadržajem (komentari, lajkovi, itd.).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније