Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

B.Bu. [ RTS ]

17. 04. 2024. 11:59 >> 12:00
Čitaj mi:

TEHNIČKI SUPERIORNIJI

Volksvagen radi na tome da do 2035. većina automobila bude električna

Prelaz će trajati duže nego što se očekivalo.


Električna mobilnost će godinama biti glavna tema, govori se o tome da li će uspjeti, o padu prodaje električnih automobila, o kineskoj prijetnji i slično. Sada je i izvršni direktor Volksvagena Oliver Blum komentarisao trenutno problematičnu situaciju s električnim automobilima.

U jednom intervjuu, Blum je objasnio da će prelaz na električne automobile trajati duže nego što se pretpostavljalo pre nekoliko godina.

Uprkos tome, i dalje se jasno oslanja na elektromobilnost, piše Revija HAK. Do sada bi, s njegove tačke gledišta, tehnički pametni i ekološki svjesni kupci trebalo da voze električne automobile:

– Oni vide prednosti, jer su električni automobili sada tehnički superiorniji – rekao je Blum.

Sada, prema Blumu, široka masa vozača mora da bude uvjerena. On tvrdi da VW radi na tome da se do 2035. godine u Evropi prodaju samo električna vozila. Vidjećemo šta će se na kraju dogoditi. Za sada je puno šumova u javnosti i zaista je teško procijeniti kako će se ova igra rasplesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније