Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

tanjug.rs [ Objavio: O.Z. ]

24. 12. 2016. 22:50 >> 22:27

ŠRI LANKA

Vještačka jelka - svjetska rekorderka

Šri Lanka je postigla svjetski rekord u najvišoj vještačkoj jelki, visine 57 metara, što je dva metra više od one u Kini, saopštili su zvaničnici.

Ovu tvrdnju Šri Lanke tek treba da potvrde iz Ginisove knjige rekorda.

Kako prenosi AFP, jelka će biti ukrašena sa 600.000 šarenih sijalica, a imaće i Deda Mraza od šest metara i sanke od 12 metera.

Sijalice će svjetleti od Badnje večeri.

Jelka je prvobitno trebalo da bude visoka 100 metara, ali nakon protivljenja katoličke crkve koja smatra da bi novac mogao da bude bolje iskorišćen, kasnili su radovi, pa je visina morala da bude smanjena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније