Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba ]

07. 12. 2020. 14:29 >> 14:30
4

DO 2025. GODINE

Kina će razviti sistem modifikacije vremenskih prilika

Državno vijeće Kine je najavilo da će ova zemlja razviti sistem za modificiranje vremenskih prilika do 2025. godine.

Sistem da modificiranje vremenskih prilika će pokrivati 5,5 miliona kvadratnih kilometara i moći će proizvesti vještačku kišu, dok će na području od 580.000 kvadratnih kilometara sprečavati grad (tuču).

Do 2035. godine bi ova tehnologija trebala biti dostupna širom svijeta.

Ovo nije prvi put da se Kina "igra" s vremenom. Tokom Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine ova zemlja je koristila zasijavanje oblaka kako bi se smanjile kišne padavine tokom ceremonije otvaranja. Cilj je bio da se ceremonija održi u što ugodnijim vremenskim uslovima. Zasijavanjem oblaka se raspršuju supstance u zraku koje služe kao kondenzator za oblake.

Ove supstance, poznate i kao jezgre leda, mijenjaju mikrofizičke procese u oblaku. Krajnji rezultat su kišne kapi ili ledene pahuljice.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније