Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: N1 ]

02. 06. 2021. 09:44 >> 09:45

PROBAJTE

Lagani trik kako da provjerite svježinu jaja

Postoji jednostavan trik za provjeravanje da li su jaja u frižideru još jestiva i sveža.

 

Zapravo je vrlo jednostavno i lako provjeriti da li su jaja još svježa.

Napunite posudu s vodom i u nju stavite jaja. Jaja koja još možete da koristite potonuće na dno, stajaće uspravno i nagnuto u vodi. Ona koja treba baciti će plutati. Naravno, čak i ova koja su potonula jer su još dobra, ako već neko vreme stoje u frižideru, trebalo bi što prije pojesti.

Inače, pokvarena i stara jaja plutaju zato što je u njima više vazduha. Svježa jaja imaju manje vazduha u sebi. Kako jaja stare, tako ljuska propušta sve više vazduha i u jajetu se stvaraju mjehući vazduha. Kada takvo jaje stavite u vodu, mjehući će doći na vrh jajeta i ono će plutati.

Jaja u frižideru mogu ostati svježa i do pet nedjelja dok se na sobnoj temperaturi mogu pokvariti za dva sata, piše Eat this.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније