Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba ]

28. 07. 2021. 10:43 >> 10:45

U NJUJORŠKOM RESTORANU

Najskuplji pomfrit na svijetu, porcija 200 dolara

Restoran "Serendipity" iz Njujorka može se pohvaliti sa tri svjetska rekorda za najskuplja jela, a posljednji na Ginisovoj listi jeste pomfrit. Jedna porcija košta 200 dolara, a pravi se na guščijoj masti, posipa jestivim zlatom uz prilog od tartufa i sira.

Restoran "Serendipity" već je oborio dva Ginisova rekorda za najskuplji hamburger koji košta 295 dolara i sladoled od 1.000 dolara.

Iz Ginisove knjige rekorda potvrdili su 13. jula da je pomfrit ovog restorana službeno najskuplji na planeti.

"Serendipity je zaista sretno mjesto. Ljudi dolaze ovdje da slave i da bi ponekad zaista pobjegli od stvarnosti života", rekao je kreativni direktor i šef kuhinje Džo Kalderon za Rojters.

Ovaj pomfrit nastaje od krompira "Chipperbec", koji je blanširan u sirćetu i šampanjcu. Zatim se prži na čistoj guščjoj masti, ne na ulju, i to ne jednom već dva puta, zbog čega je spolja hrskav, a iznutra mekan.

Posipan jestivim zlatom i začinjen solju od tartufa i uljem od tartufa, poslužuje se na kristalnom tanjiru s orhidejom, tartufima narezanim na tanke kriške i umakom od sira "Mornay". Umak takođe sadrži tartufe, rijetku sezonsku gljivu.

"Tartuf je ovdje glavna zvijezda", rekao je glavni kuvar Frederik Šoen-Kejvert.

Kao i mnogi restorani, "Serendipity" je bio zatvoren tokom pandemije Kovida-19, a Kalderon Šoen-Kejvert smatrali su da će pomfrit biti dobar način da najave povratak.

Trenutno za ovaj pomfrit postoji lista čekanja od osam do deset sedmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније