Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ N1 ]

16. 05. 2022. 08:16 >> 08:14
1

PONOSNI NA POBJEDU

Željeznička linija 43 u Ukrajini preimenovana u "Stefanija ekspres"

Ponosni Ukrajinci, presretni zbog pobjede na Pjesmi Evrovizije, preimenovali su jednu željezničku liniju u "Stefanija ekspres", po nazivu pobjedničke pjesme, nadajući se pobjedi i u ratu s Rusijom.

Šef željezničke službe Ukrajine najavio je da će voz broj 43 koji saobraća iz Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u „Stefaniija ekspres“‘, a kad god se voz zaustavi na željezničkim stanicama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštaće se pobjednička pjesma.

Ukrajinski orkestar Kaluš u subotu je trijumfirao u Italiji s pjesmom „Stefanija“, koja je spoj repa i tradicionalne narodne muzike, a posvećena je majci frontmena benda, Oleha Psiuka.

"Jako smo srećni zbog pobjede Ukrajine i nadamo se da nećemo pobijediti samo na Evroviziji", rekla je jedna stanovnica Kijeva, misleći pritom na ratnu pobjedu.

Bend je u nedjelju objavio i novi spot za pobjedničku pjesmu u kom ukrajinske žene spasavaju djecu iz granatiranih i razrušenih gradova.

Majka Oleha Psiuka, Stefanija, novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na pijaci u njenom rodnom gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.

Mikola Latsiuk, barmen iz Kijeva, smatra da je učestvovanje benda u takmičenju važnije od pobjede.

"Najvažnije je da su momci otišli i nastupili. Oni su podržali nas, a mi njih. To je važno", rekao je.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније