Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B92 [ R.B. ]

17. 05. 2022. 12:53   >>  12:52

ŠTA STRUČNJACI KAŽU

Trik koji otkriva kada je vrijeme da zamijenite jastuk

Kvalitet jastuka je vrlo važan po naše zdravlje, a statistika pokazuje da ih trećina svjetske populacije opere samo jednom godišnje.

U jednoj studiji, 40 odsto ispitanika priznalo je da nikada ne pere jastuke, a mnogi od njih su tvrdili da su imaju iste jastuke od kad su bili djeca.

Stručnjaci preporučuju da svoje jastuke perete barem svaka dva do četiri mjeseca i zamijenite ih kada više nemaju pravi oblik.

Kako da znamo kada je vrijeme za bacanje starih i kupovinu novih jastuka?

Jedna korisnica TikToka pokazala je kako testira jastuke. Karolina presavija jastuk i drži ga rukama najmanje 30 sekundi, onda ga pušta i gleda koliko je vremena potrebno da se vrati u prvobitni oblik.

Ako se jastuk brzo vrati i ponovno zauzme prvobitni oblik, i dalje je dobar za korištenje. Ako nema puno otpornosti i ne vraća se na staro, vrijeme je da ga zamijenite.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније