Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

18. 05. 2022. 23:10   >>  23:29 8

U ITALIJI

Kafić kažnjen sa 1.000 eura zbog cijene espresa

Iznervirani muškarac pozvao je policiju nakon što je dva eura platio espreso bez kofeina u kafiću "Ditta Artigianale" u Firenci, tvrdeći da cijena nije bila dobro istaknuta. Poznati firentinski bar je morao da plati kaznu od 1.000 eura.

Policiji se požalio da cijena nije jasno izložena iza pulta. Ta greška je na kraju koštala kazne bar koji je poznat po dobroj kafi i osvojio nekoliko priznanja na takmičenjima.

Vlasnik Frančesko Sanapo iznervirano je prokomentarisao kaznu na društvenim mrežama i branio kafu koju nude, koja dolazi sa male plantaže u Meksiku i "priprema se sa velikom pažnjom od strane njegovih barista".

"Kaznili su me, jer se neko uvrijedio što je platio dva eura za kafu. Da li možete da vjerujete? Danas svako može da se iznervira i mobiliše policiju koja će nas kazniti zbog zasterjelog zakona“, kaže Sanapo držeći u rukama pismo od policije.

U Italiji je prosječna cijena espresa jedan euro, iako je većina kafića i barova povećala cijene nedavno zbog problema u snabdijevanju i veće cijene kafe. Grupe za zaštitu potrošača upozorile su da bi prosječna cijena espresa mogla ove godine da poraste na 1,5 eura, navodi Gardijan.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније