Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Бу. [ Klix.ba ]

11. 10. 2022. 09:37 >> 09:44

IZUZETNO RIJEDAK

Roze dijamant prodat za 58 miliona dolara

Impresivni roze dijamant poznat pod nazivom Vilijamson Pink Star prodat je na aukciji kuće Sotbi za mnogo veći iznos od prognoziranog.

Prije održavanja aukcije se procjenjivalo da će dijamant dostići cijenu od 21 milion dolara, ali  novi vlasnik je 11,15 - karatni dijamant platio 58 miliona dolara.

"Roze dijamanti u bilo kojoj veličini su ekstremno rijetki. Zbog velike potražnje i male dostupnosti, cijene velikih dijamanata iznad pet karata su značajno porasle u posljednjih deset godina", rekao je zvaničnik aukcijske kuće.

Ovaj dijamant je dobio ime po dva prethodno prodana, a to su CTF Pink Star koji je prodat 2017. godine za 71,2 miliona dolara, te Vilijamson koji je poklonjen kraljici Elizabeti Drugoj.

Vilijamson Pink Star je izrezan od 32-karatnog neobrađenog dijamanta pronađenog u rudniku Vilijamson u Tanzaniji. Jedinstven je po veličini i boji, ali se posebno ističe zbog svoje čistoće i prozirnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније