Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

28. 01. 2023. 17:34 >> 17:29
3

AMERIČKI STRUČNjAK ZA SOFTVER OPSJEDNUT

Godišnje troši dva miliona dolara da uspori starenje

Četrdesetpetogodišnji stručnjak za softver zacrtao je sebi zadatak da povrati mladalačku formu i izgled rigoroznim planom ishrane, konstantnim snimanjima, bolnim medicinskim procedurama i tretmanima, što ga sve godišnje košta dva miliona dolara.

Brajan Džonson je stekao bogatstvo kada je svoju kompaniju "Brejntri pejment" (Braintree) prodao "Pejpalu" (PayPal) 2013. godine za 800 miliona dolara. Od tada, 45-godišnjak se okrenuo sebi i koncentrisao svoje napore da zaustavi proces starenja.

Da bi postigao svoj cilj, koji uključuje da ima "mozak, srce, pluća, jetru, bubrege, tetive, zube, kožu, kosu, bešiku i penis 18-godišnjaka", Džonson je zaposlio tim od 30 doktora i zdravstvenih stručnjaka koji nadgledaju svaku njegovu tjelesnu funkciju, piše Blumberg.

Plan "liječenja", koji nadgleda 29-godišnji doktor regenerativne medicine Oliver Zolman, ne samo da zahtijeva godišnje investicije od nekoliko miliona dolara već je podrazumijevao i pravljenje male klinike u Džonsonovom domu u Kaliforniji.

Njegova uobičajena dnevna rutina podrazumeva buđenje u pet svakog jutra, uzimanje dvadesetak doza suplemenata i ljekova, uključujući cink i mikrodozu litijuma za "zdravlje mozga".

Takođe se drži striktne veganske dijete od 1.977 kalorija dnevno, vježba sat vremena svakog dana i liježe u isto vrijeme svake večeri. Dva sata prije odlaska u krevet nosi naočare za zaštitu od plave svjetlosti.

Svakog mjeseca, tehnološki preduzetnik se podvrgava desetinama medicinskih procedura, od kojih su neke prilično ekstremne i bolne, a rezultati se potom nadgledaju i prate dodatnim testovima krvi, snimcima magnetne rezonance, ultrazvukom i kolonoskopijama.

"Do sada je 33.537 puta snimio svoja crijeva, otkrio da su mu trepavice kraće od prosječnih i ispitao debljinu karotidne arterije. Elektromagnetnim pulsevima cilja dno karlice kako bi popravio formu mišića i ima uređaj koji mjeri broj erekcija tokom noći", navodi se u tekstu Blumberga.

Na nedjeljnom nivou sprovodi pilinge kiselinom i lasersku terapiju. U lice ubrizgava salo kako bi izgradio "masnu potporu". Tvrdi da je procedura drugačija od filera, jer se regeneriše i "novo salo će stvarati sopstvene masti".

"Tijelo stvara određenu konfiguraciju sa 18 godina. Ovo je pasionirani pristup da se postigne uzrast od 18 godina svuda", kaže Džonson za Blumberg.

Sada, više od godinu dana od početka eksperimentalnog plana tretmana, Džonsonovi doktori kažu da je uloženo počelo da se isplaćuje. Internista Džef Tol istakao je da se "svi markeri koje prate nevjerovatno popravljaju".

Ljekari kažu da je Džonson vratio biološku starost za najmanje pet godina i da sada ima "srce 37-godišnjaka, kožu 28-godišnjaka i kapacitet pluća i fitnes 18-godišnjaka".

Sa druge strane, Zolman, koji je školovanje završio na Kraljevskom koledžu u Londonu, realniji je kada se govori o Džonsonovim rezultatima.

Dvadeset devetogodišnjak tvrdi da tim nije postigao "nevjerovatne", već "postepene, razumne rezultate" za koje kaže da su očekivani.

Ono što Džonsona gura ka svemu jeste da pokušava da "dokaže da samopovrjeđivanje i fizičko propadanje nisu neizbježni".

Takođe kaže da očekuje da drugi neće razumjeti ili vjerovati u njegov pristup, ali da je to u redu.

Na društvenim mrežama, Džonsonov zadatak da vrati vrijeme i ekstremni napori na koje je spreman izazvali su veliku debatu i brojne kritike.

"Sjajno je kada bogati ljudi shvate da novac nije cilj i onda počnu da ga rasipaju na ideje poput ‘možda bih mogao da živim zauvijek’“, jedan je od komentara, dok drugi kaže: „Sav novac koji troši na testove, procedure je mogao da ide ka uživanju u životnim zadovoljstvima dok zdravo živi i prirodno stari.“

I sam Džonson je počeo da skuplja omiljene kritike na svoj račun, koje je podijelio na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније