Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ RTS ]

29. 01. 2023. 12:57 >> 12:53

SAD

Upoznajte crnog medvjeda koji je napravio 400 selfija

Jedan vješti crni medvjed nedavno je otkrio kameru za divlje životinje koja je montirana u rezervatu prirode kod američkog grada Boldera. Rezultat – od 580 fotografija, oko 400 su bili selfiji medvjeda.

Postoji devet kamera raspoređenih na 46.000 hektara u nadležnosti organizacije "Open Space and Mountain Parks".

Cilj je da kamere otkriju kako životinje koriste zemljište kako bi organizacija mogla da preporuči mjere za zaštitu osjetljivih staništa.

Još jedna prednost kamera je da svedu na minimum potrebu za ljudima koji bi prolazili kroz ta područja.

Kamere snimaju fotografije kada neko stane ispred njih, a mogu i da snimaju video-zapise u trajanju od 10 do 30 sekundi.

Fotografije divljih životinja su zapravo postale riznica podataka za istraživače.

Međunarodna unija za očuvanje prirode, koja popisuje ugrožene vrste, klasifikovala je mnoge vrste u grupu „bez dovoljno podataka“.

Potrebno je mnogo vremena i novca da se nadgleda vrsta u divljini i procijeni rizik od izumiranja, što nije uvijek moguće, a i košta mnogo.

Kako bi se došlo do nekih podataka, postavljaju se kamere za divlje životinje, a koristi se i mašinsko učenje kako bi se tačnije procijenila veličina populacije.

Na sreću mede koji je poprilično vremena proveo ispred kamere u rezervatu kod grada Boldera u američkoj saveznoj državi Kolorada, američki crni medvjed nije ugrožena vrsta i njihov broj je u porastu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније