Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Ч.Ј. [ RTS ]

03. 02. 2023. 06:59   >>  06:54 1

JUČE IZAŠAO IZ SKROVIŠTA

Mrmot Fil predviđa još šest nedjelja zime

Mrmot Fil izašao je juče iz skrovišta i ugledao svoju sijenku, znači da će zima trajati još šest nedjelja. Svake godine, 2. februara na Dan mrmota, svi Amerikanci očekuju da „meteorolog“ mrmot Fil predskaže kada dolazi proljeće.

Ako je vjerovati legendi, ako mrmot Fil vidi svoju sijenku, zima će trajati još šest nedjelja, a ako sijenke nema, proljeće stiže ranije. Prognoze mrmota dio su tradicije još od 1887. godine. Dan mrmota obilježava cijela Amerika, a najpoznatiji mrmot je iz Pensilvanije, iz Panksatonija, zbog filma Dan mrmota iz 1993. godine.

„Filove prognoze mogu biti tačne samo 40 odsto, bar tako kaže statistika“, naveli su iz Nacionalne uprave za okeane i atmosferu.

Iako grad ima samo oko 6.000 stanovnika, u Panksatoniju se i ovog 2. februara okupilo više od 20.000 ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније