Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ N1 ]

15. 02. 2023. 22:43 >> 22:37
1

DAR FONDACIJI KOJA POMAŽE DJECI

Majkl Džordan za 60. rođendan donirao 10 miliona dolara

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan, koji u petak puni 60 godina, donirao je čak 10 miliona dolara fondaciji "Make-A-Wish America", što je najveća pojedinačna donacija u istoriji ove fondacije koja postoji 43 godine.

NBA ikona Majkl Džordan u petak puni 60 godina, a rođendanska želja mu je da ostvari želje gomili djece. Zbog toga je donirao 10 miliona dolara fondaciji "Make-A-Wish America".

Fondacija ostvaruje snove bolesne djece i kako tvrde na svojoj veb stranici, "donatori daju djeci obnovljenu snagu da se bore sa svojim bolestima, zbližavaju porodice i ujedinjuju cijele zajednice".

Legendarni američki košarkaš, koji je u dresu Čikago Bulsa osvojio šest NBA titula, podržava "Make-A-Wish" od 1989. i ima titulu glavnog ambasadora želja.

"Protekle 34 godine bila je čast biti partner sa 'Make-A-Wish' i pomoći da se donese osmjeh i sreća tolikoj djeci. Svjedočiti njihovoj snazi i otpornosti tokom tako teškog razdoblja u njihovim životima zaista je bilo nadahnuće. Ne mogu da smislim bolji rođendanski poklon nego da vidim druge kako mi se pridružuju u podršci Make-A-Wish, kako bi svako dijete moglo da doživi čaroliju da im se želja ispuni", rekao je Džordan, koji ima petoro djece.

"Make-A-Wish" je u saopštenju za javnost rekao da je Džordan "ispunio stotine želja djeci širom svijeta, postavši jedan od najtraženijih ispunjavača želja svih vremena među slavnim osobama".

"Majkl, koji koristi svoj rođendan kao priliku da uđe u istoriju za 'Make-A-Wish', govori o kvalitetu njegovog karaktera i njegovoj odanoj predanosti da poboljša život djece s teškim bolestima. Nadamo se da će javnost biti inspirisana i krenuti njegovim stopama tako što će nam pomoći u ostvarenju želja", rekla je predsjednica i izvršna direktorka Fondacije Lesli Moter.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније