Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

М.М.Љ. [ Klix ]

15. 03. 2023. 07:43 >> 07:43

MOGU SADRŽATI SALMONELU

Karton u kojem smo kupili jaja ne smijemo koristiti više puta

Iako kartoni u kojem se drže jaja u marketima izgledaju praktično i za korištenje kod kuće, ne bi trebalo da se koriste nakon kupovine. Naime, skladištenje jaja u kartonima može naštetiti više nego što mislite.

Na nekim od ovih kartona piše da ne bi trebalo da ih koristimo i kako ih treba odmah odložiti u kantu za smeće. Razlog se krije u tome što mogu da sadrže razne mikroorganizme koji nam mogu naštetiti.

Kartonske kutije za jaja ne možemo adekvatno da očistimo za dužu upotrebu, a zbog toga mogu sadržati salmonelu, koja može izazvati trovanje hranom i druge probavne smetnje. Posebno je opasna za ljude koji već imaju zdravstvenih problema.

Kartonska kutija može narušiti i sami kvalitet jaja pa se preporučuje da se izbjegava stavljanje ovih pakiranja, ali i samih jaja na čiste kuhinjske površine.

Svakako treba obratiti pažnju prilikom razbijanja jajeta. Naime sadržaj jajeta ne smije doći u kontakt sa vanjskim dijelom ljuske. Posude i pribor koje su dodirivale jaja ili ambalažu u kojoj su se nalazile treba dobro i pažljivo oprati.

Karton u kojem su bila jaja bacite u kantu za smeće, a možete ga korisiti umjesto kocke za loženje, jer je odlična zamjena. Svakako poslije rukovanja s ovom ambalažom i jajima dobro operite ruke kako bi spriječili moguću zarazu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније