Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ Beta ]

06. 08. 2023. 10:14 >> 10:14
1

POZIV IZ ŠKOTSKE

Nova potraga za 'čudovištem iz Loh Nesa'

Loh Nes centar u Škotskoj poziva "buduće tragače za čudovištima" i dobrovoljce da se pridruže, kako je navedeno, "najvećoj potrazi za čudovištem iz Loh Nesa od 1970-ih".

Nova potraga za čuvenim čudovištem "Nesi" planirana je za vikend 26. i 27. avgusta i nazvana je najvećom te vrste od 1972. godine kada je Biro za istraživanje Loh Nesa tražio u tom jezeru znake postojanja džinovske mitske životinje.

Kako je naveo Centar, savremena tehnologija, kao što su dronovi koji prave termalne slike, "tragaće u vodama na način koji nije primijenjen nikada prije".

Loh Nes centar je u starom hotelu "Dramnadrohit" gdje je 1933. godine upravnica Aldi Makej prijavila da je vidjela "vodeno čudovište" u jezeru najvećem i jednom od najdubljih u Velikoj Britaniji.

Ta priča je pokrenula svjetsku fascinaciju čudovištem i traganje za njim, bila je inspiracija za prevare i stotine izvještaja očevidaca. Brojne teorije ili objašnjenja nuđena su tokom godina, uključujući da je životinja možda bila nekako preživjeli preistorijski vodeni reptil "Plesiosaurus", ogromna jegulja ili čak cirkuski slon koji pliva.

Loh Nes centar je saopštio da će njegov tim rasporediti dronove opremljene kamerama koje mogu da iz vazduha prave termičke slike vode. Hidrofon će se takođe koristiti da detektuje akustične signale pod vodom.

Od dobrovoljaca će se tražiti da paze na bilo kakva pomjeranja vode, uz vođstvo stručnjaka koji će ukazivati na šta treba obratiti pažnju i kako bilježiti to što je nađeno.

"Nada nam je da ćemo inspirisati novu generaciju entuzijasta za Loh Nes", rekao je Alan Makena iz grupe Istraživanje Loh nesa, dobrovoljnog tima istraživača koji će učestvovati u predstojećoj potrazi.

"Ako se pridružite opsežnoj površinskoj potrazi, imaćete pravu šansu da lično doprinesete ovoj fascinantnoj misteriji koja je opčinila toliko ljudi širom svijeta", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније