Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ Klix.ba ]

26. 04. 2024. 11:17 >> 11:17
1
Čitaj mi:

FRANCUSKA PRODUCENTSKA KUĆA

Snima se serija o Emanuelu i Brižit Makron 

Holivudske zvijezde Rajan Gosling i Džulija Roberts najvjerovatnije će igrati Emanuela Makrona i njegovu suprugu u televizijskoj seriji o njihovoj vezi, koja je počela još dok je on bio srednjoškolac, a ona udata učiteljica.


Gomon (Gaumont), najstarija francuska filmska producentska kuća, objavila je da radi dramu iz šest djelova o odnosu francuskog predsjednika i njegove supruge.

Glavne uloge još nisu odabrane, ali je tokom rasprave o produkciji na mreži BFM TV, Roselin Bašlo, bivša francuska ministarka kulture, predložila glumce koje bi voljela da vidi u glavnim ulogama.

„Odmah sam pomislila na Rajana Goslinga, jer sam otkrila da postoji fizička sličnost između Emanuela Makrona i njega. A onda sam pomislila i na Džuliju Roberts”, rekla je.

Gomon nije objavio tačan datum kada će serija biti prikazivana. Napisaće je francuski scenaristi Benedikt Šarl i Olivije Pupono, a svaka epizoda će trajati 45 minuta.

„Brižit Makron je fascinantan lik, htjeli smo da joj pristupimo na romantičan, gotovo melodramatičan način, zbog njene romantične sudbine”, rekla je Šarl u intervjuu za Le Figaro.

Priča će započeti 1992. godine kada je 15-godišnji Makron na pozorišnoj radionici drame u Katolik Providens školi u Amijenu, upoznao učiteljicu Brižit, svoju buduću suprugu. Brižit je tada imala 39 godina, muža bankara Andre-Luisa Ozijera i troje djece.

Njihova veza izazvala je kontroverze u provincijskom gradu na sjeveru Francuske i dovela do toga da su njegovi roditelji, oboje ljekari, poslali Makrona u Pariz na školovanje. Brižit se, međutim, 2006. razvela od supruga i udala za Makrona godinu dana kasnije.

Kada su se vjenčali 2007, Emanuel je imao 29, a Brižit 54 godine. Deset godina kasnije postao je predsjednik Francuske.

Privatni život aktuelnog francuskog šefa države obično je zabranjen za francusku televiziju i kinematografiju, a Bašlo je rekla da se osjeća nelagodno zbog te ideje. Ipak, priznala je, ako se drama bude emitovala, biće jedna od prvih koji će je pogledati.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније