Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

17. 08. 2014. 23:10 >> 23:14

ZAPANJUJUĆE

Ovo Sunce radi našoj koži

Sunce jeste izvor života na Zemlji, ali njegova svjetlost, posredno ili neposredno, može da izazove posljedice koje će ljudi najprije osjetiti na svojoj koži.

 

Oštećenja koja trpi naša koža izazvana su ultraljubičastim zračenjem koje nije vidljivo golim okom. Tako ni oštećenja koja ovo zračenje izaziva ne vidimo na prvi pogled.

Ali kada se naš lik nađe ispred kamere koja registruje ultraljubičaste zrake, situacija postaje znatno drugačija, prenosi američki magazin Tajm.

Tomas Leverit je sa svojom ekipom sproveo mali eksperiment, pitavši prolaznike da stanu ispred jedne takve kamere.

“Pokazali smo ljudima kako zaista izgledaju pod ultraljubičastim zrazima i pitali ih zašto zaboga ne koriste kremu za sunčanje”, napisao je Leverit na svom tviter profilu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније