Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

M.M. [ Klix.ba ]

29. 06. 2022. 23:27 >> 23:25

SMANJUJE RIZIK OD BOLESTI

Koju vrstu ribe treba da konzumirate da bi očuvali zdravlje srca

Konzumiranje jedne vrste ribe vam može naročito pomoći da očuvate zdravlje srca.

Naime, ljekarka Amy Goodson je za magazin Eat This, Not That navela da bi ljudi trebali konzumirati što više omega-3 masnih kiselina kako bi smanjili rizik od bolesti srca.

One se nalaze u lososu, koji se često naziva "najboljim prijateljem zdravlja srca". Omega-3 masne kiseline povećavaju nivo HDL (dobrog) holesterola u krvi.

On se naziva dobrim zato što skuplja višak LDL (lošeg) holesterola, koji je faktor rizika od srčanih oboljenja i vraća ga u jetru, gdje se razgrađuje.

"Omega-3 masne kiseline uništavaju 'slobodne radikale' koji oštećuju ćelije", napomenula je Goodson.

Američko udruženje za bolesti srca (AHA) ljudima preporučuje da dvaput sedmično jedu 100 grama lososa. Losos sadrži i druge hranjive tvari poput vitamina D, B6, B12, selena, fosfora i kalija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније