Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

[ M.M.Lj. ]

10. 01. 2023. 09:43 >> 10:24

SAČUVATI KVALITET

Kako da pravilno zamrznete i odmrznete mljeveno meso

Postoji nekoliko grešaka koji mnogi od nas prave prilikom zamrzavanja mljevenog mesa, a koji kvare njegov kvalitet.

Naime, mnogi ne obraćaju pažnju na temperaturu u zamrzivaču. Kako bi se mljeveno meso dobro zamrznulo i da bi se spriječilo širenje štetnih mikroorganizama, zamrzivač mora kontinuirano raditi na -18 stepeni Celzijusa, prenosi portal Pun Kufer.

Zatim, nemojte zaboraviti da podijelite meso na manje porcije prije nego što ga stavite u zamrzivač. Najgore što možete napraviti jeste da odmrznete meso, uzmete manji dio, a ostatak ponovo zamrznete.

Svaku porciju mljevenog mesa zamotajte u plastičnu i aluminijsku foliju, a potom u plastičnu kesu. Označite datum kada ste meso zamrznuli. Sirovo meso tu može stajati tri do četiri, dok je rok gotovog dva do tri mjeseca.

U originalnom pakovanju možete ga držati do dvije sedmice, a nakon toga bi bilo dobro da to pakovanje omotate plastičnom folijom kako ne bi ulazio zrak.

Znate li na koji način ćete najbolje odrmznuti mljeveno mesto? Najprije ga stavite na tanjir, prebacite u frižider na 24 sata i onda ga pripremite.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније