Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

14. 05. 2016. 18:06 >> 17:49

GLADBAH U LŠ

Verder izborio opstanak, Štutgart ispao

Fudbaleri Verdera pobijedili su danas u završnici Ajntraht sa 1:0 u posljednjem kolu Bundeslige i tako protiv direktnog rivala izborili opstanak u ligi.

Ajntraht će poslije ovog poraza morati da igra baraž za opstanak. Pobjednički gol postignut je u 88. minutu, kada je poslije gužve u šesnaestercu nakon slobodnog udarca iskoristio Papi Džilobodži i smjestio loptu u mrežu, što je izazvalo erupciju oduševljenja na Veserstadionu.

Hanover je od ranije eliminisan, a Štutgart je ispao poslije petog uzastopnog poraza, ovog puta od Volfsburga 3:1.

Posljednje kolo u sezoni Bundeslige odlučilo je i poredak u vrhu tabele: Borusija Menhengladbah je pobjedom nad Darmštatom osigurala četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu šampiona; Šalke i Majnc će u Ligu Evrope, dok će Herta u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Majnc i Herta odigrali su 0:0, tako da oba tima sada imaju po 50 bodova, ali Majnc ima nešto bolju gol razliku od tima iz Berlina. Šalke je u gostima pobijedio Hofenhajm sa 4:1 i nalazi se na petom mjestu sa 52 boda, tri manje od Menhengladbaha.

Šampion Bajern je kod kuće pobijedio odavno eliminisani Hanover sa 3:1, a Robert Levandovski je golom potvrdio titulu najboljeg strijelca ove sezone u Bundesligi i svoj učinak je zaokružio na 30 pogodaka.

Drugoplasirana Borusija Dortmund odigrala je 2:2 sa Kelnom, dok se treći Bajer Leverkuzen oprostio od svojih navijača pojbedom nad Ingolštatom od 3:2 poslije preokreta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније