Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

AA [ Objavio: O.Z. ]

13. 03. 2017. 22:53 >> 22:31

PRETEKAO ROBERTA KARLOSA

Ramos bolji strijelac od Bejla i Hamesa

Junak jučerašnjeg preokreta i pobjede Real Madrida nad Betisom bio je Serhio Ramos koji je golom u 81. minutu meča donio tri boda domaćem timu, ali tim golom je Ramos ujedno postao i drugi strijelac "Merengesa" u istoriji u konkurenciji odbrambenih igrača.

Iako je Betis poveo, tim sa Bernabeua je uspio golovima Kristijana Ronalda i Ramosa da dođe do pobjede, a gol odluke postigao je štoper Reala, kojem je to bio ukupno 69 gol u dresu madridskog kluba.

Ramos je tako na listi najboljih strijelaca zadnje linije Realove odbrane pretekao Roberta Karlosa koji je dao 68 golova, a bolji od Ramosa je samo legendarni kapiten kraljevskog tima Fernando Jero koji je u karijeri postigao čak 127 golova i postavio, čini se, nedostižni rekord.

U situacijama kada Real Madrid “lovi“ rezultatski zaostatak, upravo Ramos je taj koji donosi prednost u napadu i u stilu vrsnih golgetera trese mreže protivnika. U najviše slučajeva njegovi golovi vrijede po tri boda, a ove sezone je sa deset golova četvrti strijelac svog tima u svim takmičenjima.

Bolji strijelci Reala ove sezone od Ramosa samo su napadači Ronaldo, Karim Benzema i Alvaro Morata, a iako mu je prva zadatak da brani svoj gol, Ramos je ove sezone postigao više golova od igrača koji su u klub dovedeni da bi davali golove, a među kojima su Garet Bejl, Isko i Hames Rodrigez.

Vrsni defanzivac koji može da igra skoro sve pozicije u zadnjoj liniji odbrane, jedini je odbrambeni igrač u istoriji Primere koji je u svih 13 sezona dosadašnje karijere postizao golove, a nosilac je titule najboljeg strijelca u konkurenciji odbrambenih igrača u finalima evropskih takmičenja Lige šampiona i Super kupa u kojima je postigao tri gola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније