Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

19. 09. 2018. 11:30 >> 11:12

NEDOVOLJNO TIMOVA

Italijanska Serija B suspendovana

Italijanski fudbalski savez donio je odluku da suspenduje čitavu Seriju B nakon što su tri drugoligaša bankrotirala - Ćesena, Bari i Avelino, i tako automatski ispala pa je prvenstvo ostalo na manjem broju klubova (19) nego što to pravila dopuštaju.

Italijanska druga liga godinama je imala 22 kluba, ali usljed ovakve situacije Savez je po hitnom postupku sproveo odluku da se ubuduće igra s 20 klubova.

Ponovo je nedostajao jedan klub pa se predlagalo da u Seriju B uđe jedan trećeligaš, ali zahtjevi za ulaskom u viši rang redom su odbijani jer se logičnije činilo da se nova sezona igra s 19 klubova.

Klubovi iz treće lige Sijena, Novara, Katanija, Ternana i Pro Verčeli su se zbog svega toga ujedinili s Udruženjem fudbalera u zajedničkoj tužbi sudu od kojeg su zatražili da se druga liga suspenduje do daljnjeg ili najavljuju štrajk.

Čini se da su uspjeli u svom naumu jer je regionalni italijanski sud u Rimu odlučio da suspenduje prvenstvo dok nacionalni savez ne donese odluku koliko će se klubova na kraju takmičiti, piše Klix.ba.

Novo rješenje će se pokušati pronaći u petak kada će se ponovno raspravljati o broju klubova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније