Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

20. 10. 2021. 16:20 >> 16:25

NOVI TRENER U "DOGLEDNO VRIJEME"

Njukasl otpustio Stiva Brusa

Fudbalski klub Njukasl otpustio je danas trenera Stiva Brusa zbog loših rezultata. Otkako je konzorcijum iz Abu Dabija preuzeo Njukasl 7. oktobra, spekulisalo se da će Brus dobiti otkaz.

Brus je u nedjelju predvodio Njukasl protiv Totenhema na svojoj 1.000 utakmici, a crno-bijeli su izgubili sa 2:3.

Ekipu će privremeno predvoditi Grejem Džons, a klub je saopštio da će ime novog trenera biti objavljeno u "dogledno vrijeme".

Njukasl nema pobjedu u prvih osam utakmica u Premijer ligi, pretposljednji je na tabeli sa tri boda.

Brus je rekao da je bilo "uspona i padova" i da se nada da će novi vlasnici unaprijediti klub.

On je preuzeo Njukasl u julu 2019. godine i u dvije sezone ekipa je zauzela 13. i 12. mjesto.

"Zahvalan sam svima u Njukaslu na prilici da treniram ovaj jedinstveni fudbalski klub. Želio bih da zahvalim mom trenerskom timu, igračima i zaposlenima na napornom radu. Bilo je uspona i padova, ali oni su dali sve u teškim trenucima i trebalo bi da budu ponosni na uloženi napor", rekao je Brus.

"Ovo je klub koji ima nevjerovatnu podršku i nadam se da će novi vlasnici da ga povedu naprijed, tamo gdje je klub oduvijek želio da bude. Svima želim sreću do kraja sezone i dalje", dodao je 60-godišnji trener.

Brus je u 84 premijerligaških utakmica ima procenat pobjeda od 27,4 odsto, što je deveti najbolji rezultat u odnosu na prethodne trenere Njukasla koji su predvodili ekipu u najmanje 20 prvenstvenih utakmica, prenio je BBC.

Klub je zahvalio Brusu na doprinosu i poželio mu je sve najbolje.

Narednu utakmicu Njukasl će igrati u subotu protiv Kristal Palasa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније