Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

18. 01. 2022. 17:31 >> 18:13

1. CFL

Pred Zetom je neizvjesno proljeće

Mlada ekipa iz Golubovaca je u 19 jesenjih kola osvojila deset bodova i prikovana je za dno tabele Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. Prvi strijelac tima mladi reprezentativac Ivan Vukčević prešao je u novosadsku Vojvodinu a kapiten Srdjan Krstović trenutno je van stroja. Čekaju se pojačanja.

Prvi šampion nezavisne Crne Gore preživljava teške dane i predstoji mu grčevita borba za spas od direktne selidbe u niži rang takmičenja. Golubovčani su prvi dio šampionata završili na posljednjem desetom mjestu sa svega 10 osvojenih bodova. Zaostaju za Podgoricom 7, a za Jezerom 8 bodova. Prvi dio borbi za bodove dočekali su bez obavljenih priprema a sada je situacija nešto bolja, iako su finansije i dalje gorući problem.

"Počeli smo pripreme 10.januara i obavićemo ih na našim terenima. Napustio nas je prvi strijelac ekipe mladi reprezenttivac Ivan Vukčević, koji je jesenas postigao sedam golova. Karijeru je nastavio u Vojvodini iz Novog Sada. Na treninzima zbog bolesti nema ni kapitena Srđana Krstovića a zasad jedino pojačanje je mladi napadač Aleksa Maraš koji je pristigao iz Mornara. Na probi su dvojica drugoligaških igrača a u potrazi smo i za iskusnim golmanom, jer trenutno na raspolaganju imamo samo mladog Aleksandra Karadžića, nekadašnjeg omladinca Sutjeske", ističe šef Stručnog štaba Zete Dragoljub Đuretić, koji je u pauzi između dvije polusezone ostao bez asistenta Aleksandra Kaluđerovića i trenera golmana Žarka Lučića.

Iskusni strateg prepoznat po višedecenijskom veoma uspješnom radu sa mladim igračima planirao je odigravanje šest kontrolnih mečeva.

"U prvoj pripremnoj ugtakmici savladali smo Adriu sa 2:1 i zadovoljan sam kako su moji mladi fudbaleri odigrali taj duel. U petak 21. januara u 11 sati sastaćemo se sa Jezerom. Sa Dečićem ćemo igrati 25. januara takodje od 11 sati a tražimo rivale za 30. i za još dva meča na kraju priprema kako bismo se što bolje uigrali za veliku proljećnju borbu. Čeka nas težak zadatak u nastojanju da izbjegnemo direktno ispadanje u Drugu ligu. Biće teško, konkurenti su nam dosta odmakli, ali dok postoje teoretski izgledi za tako nešto nećemo se predavati. Ovi mladi i perspektivni fudbaleri iskusniji su za jednu polusezonu i uz par pojačanja očekujem puno bolji učinak u drugom dijelu šampionata", uvjeren je Dragoljub Đuretić koji predvodi najmlađu crnogorsku fudbalsku ekipu.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније