Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

O.Z.

18. 02. 2022. 12:25 >> 12:27
1

DOVODI U PITANJE REGULARNOST

Ivanović: Na mečevima sudije kojima je to zabranjeno

Predsjednik udruženja sudija i instruktora FSCG Svetozar Ivanović dovodi u pitanje regularnost fudbalskog prvenstva, jer, kako je kazao, utakmice Prve lige sude sudije kojima je to po više osnova zabranjeno Pravilnikom o sudijama i suđenju i Propozicijama takmičenja za Prvu ligu Crne Gore.

On je saopštio da će na utakmicama 20. kola Podgorica-Petrovac i Rudar-Iskra IV sudije biti sa Razvojne liste.

​"U članu 66 Pravilnika piše da će Sudije i pomoćne sudije sa Razvojne liste biti određivane za utakmice Druge lige, ako je to, po ocjeni Sudijske komisije, u cilju njihovog napredovanja, kao i za utakmice nižih stepena takmičenja. Znači najviše Druge lige i to ne po pravilu", ističe Ivanović.

Takođe, kako je nave, članom 29 propisano je da sudije moraju da prođu ljekarske preglede prije početka svakog dijela prvenstva.

"Navedene sudije jos uvijek nijesu imale seminar niti su pros­le redovne zdravstvene kontrole", kazao je Ivanović.

​On je saopštio da član 22 Propozicija kaže da utakmice Prve lige mogu suditi samo sudije koje se nalaze na odgovarajućoj listi za suđenje, a to nije Razvojna lista.

"Na nedavno održanom seminaru za sudije Prve lige položilo je 10 glavnih sudijaa, a 6 nije. Dvojica su u inostranstvu pa je ostalo 8, a za ovo kolo treba 10 sudija", rekoa je Ivanović.

On je kazao da druge dvije utakmice sude sudije koje su u posljednja dva kola dobila slabe ocjene, da je praksa i standard da ne sude najčešće četiri naredna kola, a da ovaj put jedan sudi odmah a drugi nakon samo jednog kola pauze.

"​Postavlja se pitanje zasto predsjednik Sudijske komisije Kruščić nije tražio da se utakmice odigraju u dva dana pa da radi po zakonu. Ali, kako je naučio Savićević tako i Kruščić radi kako mu odgovara a ne kako je predviđeno zakonima i drugim propisima. ​Navedeno nije rezultat sudija vec rada tandema Savićević-Kruščić, koji 20 godina urušava ugled sudija i sudijske profesije", saopštio je Ivanović.

​Kazao je da, nažalost, državni organi na sve to ćute i da, kako je ocijenio, izgleda da i oni imaju neki interes.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније