Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

03. 08. 2022. 16:11 >> 16:09

VEĆA POMOĆ KLUBOVIMA

IO FSCG: Prvoligaši će dobiti između 116 i 176 hiljada eura

Klubovima i udruženjima klubova u naredne dvije godine biće proslijeđeno preko 4.800.000 miliona eura, saopšteno je iz FSCG, nakon sjednica Izvršnog odbora. Odlukom o finansijskoj pomoći klubovima za sezone 2022/23 i 2023/24 predviđeno je “uvećanje finansijske pomoći u odnosu na prethodne godine”.

Klubovi koji se takmiče u Meridianbet 1. CFL dobiće po 96.000 eura po sezoni, a timovi koji nastupaju u Drugoj ligi Crne Gore po 60.000 eura po sezoni.

Klubovi koji se takmiče u Prvoj ligi Crne Gore za žene dobiće po 10.000 eura u narednoj sezoni, a oni koji se takmiče u Futsal ligi Crne Gore po 5.000 eura.

Takođe, klubovima koji se takmiče u seniorskim ligama Udruženja klubova FSCG biće isplaćeno 5.000 eura po sezoni. Za one koji se takmiče u Kadetskoj ligi Crne Gore za žene, a nemaju ekipi u seniorskoj ligi opredijeljeno je po 5.000 eura po sezoni.

I na kraju, klubovima koji se takmiče u Omladinskoj i Kadetskoj ligi Crne Gore, a njihovi seniorski timovi u ligama Udruženja klubova FSCG pripada po 6.000 eura po sezoni, a timovima iz Udruženjima klubova FSCG (Jug, Centar, Sjever) godišnje po 25.000 eura po godini.

“Isplata finansijskih sredstava klubovima Meridianbet 1. CFL i Druge lige Crne Gore, kao i prethodnih godina, vršiće se kroz osam jednakih mjesečnih rata tokom trajanja takmičarske sezone”, saopšteno je iz FSCG.

Drugi dio finansijske pomoći klubovima koji se takmiče u Meridianbet 1. CFL odnosi se iz sredstava stečenih prodajom televizijskih, betting i data prava kroz fiksne iznose i premije zavisne od plasmana na kraju sezone.

“Računajući iznose dobijene kroz finansijsku pomoć i premija vezanih za televizijska, betting i data prava klubovi učesnici Meridianbet 1. CFL inkasiraće minimalno 116.000 eura, a maksimalno 176.000 eura po sezoni”, navodi se u saopštenju, uz napomenu da “dio finansijskih sredstava obezbijeđenih kroz ugovor o vlasništvu nad televizijskim, betting i data pravima pripada finalistima Kupa Crne Gore”.

“Uslovi za povećanje finansijske pomoći klubovima i Udruženjima klubova stvoreni su zahvaljujući odgovornom finansijskom poslovanju, sklapanju novog sponzorskog ugovora sa kompanijom Meridianbet i ugovora o vlasništvu nad televizijskim, betting i data pravima za Meridianbet 1. CFL i Kup Crne Gore”, saopšteno je iz FSCG.

Na sjednici Izvršnog odbora, Momir Đurđevac je dobio novi četvorogodišnji mandat na fukciji generalnog sekretara FSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније