Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

24. 01. 2023. 17:11 >> 17:07

PROMOCIJA BILA VEĆ SPREMNA NA "GUDISONU"

Totenhem "oteo" Danžumu od Evertona?

Holandski fudbaler Arnaut Danžuma, koji je bio član Viljareala, nastaviće karijeru u Premijer ligi, ali ne u redovima Evertona, gdje je već bio viđen kao pojačanje u borbi za spas sezone, već je postao novi fudbaler Totenhema.

Nevjerovatne scene, koje podjećaju na vrijeme kada je Čelsi znao da preotme Demijana Dafa i Džon Obi Mikela od Mančester junajtea.

Holandski fudbaler je došao u Liverpul, odradio sve medicinske testove u subotu, i danas se očekivalo da stavi potpis na ugovor sa "Karamelicama".

Međutim sinoć kasno, Totenhem je poslao ponudu kojom bi Danžuma došao u London na pozajmicu, "Pijevci" bi preuzeli na sebe cijelu platu fudbalera, a na ljeto bi mogli da pošalju ponudu Viljarealu za otkup ugovora.

Everton je već odradio medijsku promociju za Danžumu, odradili medicinske testove, ali kako sada stvari stoje fudbler će u naredna 24 časa postati fudbaler Totenhema.

Danžuma, koji je rođen u Lagosu, ali je fudbalske korake kao dječak napravio u akademijama PSV-a i NEC-a u Holandiji.

Odatle prelazi u Briž, gdje je zapao za oko Bornmutu. U prvoj sezoni na Vitaliti stadionu nije blistao, i nema ni jedan premijerligaški gol, a sa svojim timom se preselio u Čempionšip.

Tamo je već druga priča bila, i sa 15 golova u prvenstvu i dva u plej ofu za Premijer ligu, najzaslužniji je fudbaler što su "trešnjice" brzo povratile prvoligaški status.

Ali nije dočekao svoj popravni za Premijer ligu, jer ga je kupio Viljareal.

Ove sezone na 17 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 6 golova.

Osim napadača igra i na poziciji lijevog krila, ili ofanzivnog veznog, preciznije, sekundarnog napadača.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je šest mečeva i postigao dva gola, a debitovao je pod tadašnjim selektorom Ronaldom Kumanom, koji se ponovo vratio na kormilu reprezentacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније