Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me ]

01. 02. 2023. 13:01   >>  13:03

PREDSTAVNIK UDRUŽENjA

Ramović očekuje reakciju tužilaštva

Službenici Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), po nalogu i odobrenju vrha saveza, sprovode nezakonite radnje u vezi sa Udruženjem fudbalskih sudija i instruktora, izjavio je Emir Ramović, predsjednik Udruženja fudbalskih sudija regija Centar. Poručio je da kako predsjednik FSCG, i pored "svih nezakonitih i nestatutarnih aktivnosti njegovih poslušnika, koje su dokazane od relevantnih državnih institucija, ima sve manju podršku, pokrenute su aktivnosti nezakonitog uticaja izbora podobnih glasača".

"Tako se ponovo nezakonito određuje predstavnik sudija koji će glasati kako mu se kaže. Udruženje sudija i instruktora je samostalna stručna organizacija koja je dio FSCG, ali bi po pravilima UEFA morala biti nezavisna. Nezavisna znači da ima svoj Statut i druga akta, svoje organe a da odluke donosi zakonito u interesu sudija i instruktora bez spoljnih uticaja", kazao je Ramović.

Kako je naveo, organizacija i održavanje sjednica organa udruženja u poslednjoj godini sprovedene su suprotno Zakonu o sportu i statutu FSCG.

"Sjednicama bez kvoruma rukovodili su ujedno i zaposleni u FSCG. Falsifikovali su potpise na zapisnicima i odlukama koje nijesu imali pravo da donose. Inspektori državne inspekcije nekoliko puta su donosili odluke i potvrdili da se radi nezakonito. Ista ekipa poslušnika je održavala nove sjednice i radila i dalje suprotno Zakonu, Statutu FSCG i interesima sudija i instruktora", tvrdi Ramović. 

Osim inspekcije, kako je rekao, očekuje i da tužilaštvo, postupajući po podnijetim prijavima, utvrdi okolnosti i "pozove na odgovornost družinu iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora i spoljne pomagače"."

"Probudila se fudbalska Crna Gora gdje je mnogo sportskih radnika, bivših fudbalera i reprezentativaca Crne Gore. Ako je grijeh želja za ozdravljenje fudbala na svim nivoima što i oni, do sad nezainteresovani, obični gledaoci vide, neka vam je sa srećom i u sledećih 25 godina", rekao je Ramović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније