Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

08. 02. 2023. 20:00 >> 19:57

FIFA SAOPŠTILA

Martines, Bunu i Kurtoa finalisti za nagradu za najboljeg golmana

Argentinac Emilijano Martines, Marokanac Jasin Bunu i Belgijanac Tibo Kurtoa finalisti si su za nagradu Fife za najboljeg golmana u 2022. godini, saopštila je danas Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa).

Martines je na Svjetskom prvenstvu sa Argentinom osvojio titulu prvaka, i proglašen je za najboljeg golmana turnira.

Bunu je predvodio reprezentaciju Maroka, koja je napravila najveće iznenađenje na Mundijalu, i postala prva afrička selekcija koja je stigla do polufinala SP.

Real Madrid je prošle godine osvojio Ligu šampiona, a najzaslužniji za osvajanje 14. titule Madriđana bio je Tibo Kurtoa.

Fifa je saopštila i finaliste u ženskoj konkurenciji. Za najboljeg golmana kod dama boriće se Njemica An-Katrin Berger, Engleskinja Meri Erps i Čileanka Kristin Endler.

Finalisti za nagradu za najboljeg igrača i igračicu, kao i za najljepši pogodak biće saopšteni u petak, dok će imena finalista za najboljeg trenera biti saopštena u četvrtak.

Pobjednike određuje međunarodni žiri sastavljen od aktuelnih selektora svih ženskih i muških reprezentacija, kapiteni reprezentacija i specijalizovani novinari iz svake zemlje.

Ceremonija dodjele Fifa nagrada održaće se 27. februara u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније