Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

22. 03. 2023. 10:07   >>  10:07

TROGODIŠNjA ZABRANA ČLANSTVA

Majorka kaznila navijača koji je vrijeđao Vinisijusa

Fudbalski klub Majorka uručio je danas navijaču, koji je na rasnoj osnovu vrijeđao igrače Vinisijusa Žuniora i Samjuela Čukvuezea, trogodišnju zabranu članstva u klubu.

Navijač, navodno 20-godišnji vlasnik sezonske ulaznice, optužen je da je napadača Real Madrida i vezistu Viljareala nazvao majmunima na dvije odvojene utakmice španske lige ove godine.

Španska komisija za borbu protiv nasilja već je predložila novčanu kaznu od 4.000 eura i 12-mesečnu zabranu pristupa stadionima za ovog navijača, koji bi mogao da se suoči i sa krivičnim prijavama.

Identifikovali su ga službenici obezbjeđenja kluba.

Vinisijus Žunior je, takođe, bio na meti uvreda poslije meča sa Majorkom kada je stao da se fotografiše i da autograme navijačima.

Brazilac je izložen uvredama otkako je prije pet godina došao da igra u Španiji, ali je veoma malo urađeno kada je riječ o kažnjavanju navijača koji to rade.

Valjadolid je nedavno suspendovao 12 sezonskih ulaznica navijačima koji su navodno vrijeđali Vinisijusa.

Španska liga je povećala broj nadzornika na utakmicama kako bi pokušala da identifikuje one koji vrijeđaju igrače, posebno kada igra Vinisijus.

Vlasti tek treba da identifikuju osobe koje su na most u Madridu okačile lutku sa likom Vinisijusa uoči gradskog derbija sa Atletikom prošlog mjeseca.

Napadi na 22-godišnjeg Brazilca pojačali su se nakon što je počeo da slavi svoje golove plesom.

Prvo suđenje navijaču koji je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača u Španiji trebalo bi da počne ove godine. Riječ je o navijaču koji je prije nekoliko godina vrijeđao napadača Atletik Bilbaa Injakija Vilijamsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније