Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

11. 04. 2023. 17:33 >> 17:48

ČETIRI GODINE VAN TERENA

Jovetić trećinu karijere propustio zbog povreda

"Kakav bi fudbaler bio da nije bilo povreda" česta je fudbalska fraza, ali u slučaju Stevana Jovetića, ova rečenica možda i najbolje opisuje njegovu dugogodišnju karijeru.

Veliki broj povreda, što onih teških, što onih nešto lakših, sputali su kapitena crnogorske reprezentacije da ostvari sav potencijal koji je imao.

Prema podacima fudbalskih statističara Jovetić je tokom karijere zbog povreda propustio oko 200 utakmica i van terena proveo blizu 1,500 dana, što bi, kada se sve izračuna bilo četiri godine van terena.Prema podacima, Stevan je imao 31 povredu u karijeri, dva puta kidao je ligamente koljena, prvo dok je igrao u Fiorentini, a drugi put u Monaku, a o onim sitnijim povredama ne treba ni pričati.

O tome kakav je igrač Jovetić govori i činjenica da je jedan jedan od samo tri fudblera koji je igrao u pet najjčih liga Evrope (Engleska, Francuska, Italija, Njemačka i Španija). Pored njega to je pošlo za rukom samo Florinu Radočujuu i Kristijanu Poulsenu.

I to nisu bili timovi sa sredine ili dna tabele, već oni koji se u svojim državama bore za titule.

U karijeri nosio je dres Partizana, Fiorentine, Mančester Sitija, Intera, Sevilje, Monaka i Herte.

Uprkos brojnim povredama u klupskoj karijeri upisao je 340 nastupa i postigao 94 gola, dok je u dresu reprezentacije nastupio 65 puta i postigao 31 pogodak.

Pitanje je šta bi sve napravio u karijeri da nije bilo povreda, ali ipak, i od Jovetića ima maleroznijih igrača.

Tako je prema istim podacima, Arsenalov vezista Abu Dijabi, koji povrijeđen proveo čak 1.747 dana tokom karijere i ukupno propustio 314 mečeva.

Na drugom mjestu je Arjen Roben koji je bio povrijeđen 1.507 dana tokom karijere. Slijedi Džek Vilšir sa 1.470 dana i Vensan Kompani 1.419 dana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније