Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

03. 06. 2023. 23:23 >> 23:23

BOLjI OD AJNTRAHTA

Lajpcig drugi put zaredom osvaja Kup Njemačke: Nkunku se oprostio sa stilom

Fudbaleri Red Bul Lajpciga odbranili su večeras Kup Njemačke, pošto su u finalu u Berlinu pobijedili Ajntraht iz Frankfurta sa 2:0.

Centralna figura pobjede Lajpciga bio je francuski fudbaler Kristofer Nkunku koji je prvo pogodio za 1:0 u 71. minutu, a onda asistirao u 85. za Dominika Soboslaja. 

Bivši polaznik akademije PSŽ-a je u 71. minutu primio loptu po lijevoj strani u šesnaestercu Ajntrahta, a ona je kombinacjim driblinga i brzine uspio dijagonalno da "pobjege" unazad, da bi potom "sakrio šut". Lopta je na putu dotakla odskočila i totalno prevarila Trapa, što je bilo dovoljno za vođstvo Lajpciga. 

 

Nakon visokog presinga Lajpciga, i oduzete lopte, Nkunku je pokazao sjajnu kontrolu lopte, a onda je uposlio na desnoj strani Soboslaja, kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Imao je i Ajntraht svojih prilika, najviše preko Kolo Muanija, imali su i frenetičnu podršku 50.000 svojih navijača, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do trofeja. 

Nkunku je sa druge strane najvjerovatnije odigrao svoj posljednji meč u dresu Lajpciga, jer je sve spremno za njegov prelazak u Čelsi, sa kojim ima i potpisan predugovor.

Ovoj pobjedi se raduje i ekipa Bajera Leverkuzena, koja je trijumfom Lajpciga osigurala učešće u Ligi Evrope, dok će Ajtraht igrati u Ligi konferencije naredne sezone.

To je drugi trofej Kupa u istoriji Lajpciga. Ekipa je u posljednjih pet finala Kupa igrala četiri puta.

Prvi put ekipa je trijumfovala prošle godine, pobjedom protiv Frajburga.

Lajpcig je postao tek šesti klub u Njemačkoj koji je uspeo da odbrani Kup, poslije Bajerna iz Minhena, Ajntrahta, Kelna, Fortune iz Diseldorfa i Šalkea.

Ajntraht je do sada pet puta osvajao Kup Njemačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније