Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р. [ Beta ]

05. 06. 2023. 19:14 >> 19:15

NAKON UVREDA VINISIJUSU

Španija i Brazila fudbalom protiv rasizma

Fudbalske reprezentacije Španije i Brazila odigraće prijateljsku utakmicu u martu 2024. godine u znak podrške borbi protiv rasizma, saopštio je danas Fudbalski savez Španije (RFEF).

Savezi dvije zemlje "postigli su dogovor da u martu 2024. godine odigraju prijateljsku utakmivu koja će poslužiti kao podrška protiv nasilja u fudbalu", objavio je RFEF u saopštenju za javnost.

Ovo saopštenje je dvije nedelje nakon što je mladi napadač Real Madrida Vinisijus Žunios bio izložen rasnim uvredama u Valensiji, što je izazvalo talas podrške širom svijeta i seriju od sedam hapšenja u Španiji.

Predsjednik RFEF-a Luis Robijales i njegov brazilski kolega Ednaldo Rodriges smatraju da je "ovo odlična prilika da se ojačaju bliske veze" koje ujedinjuju dvije zemlje, i da, "jednoglasno odbace nasilje u fudbalu".

Biće to 10. susret Španije i Brazila, koji se nisu susreli u zvaničnom meču od finala Kupa konfederacija 2013. godine.

Od prethodnih devet mečeva Brazil je pobijedio pet puta, A Španija je zabilježila dvije pobjede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније