Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш. [ Beta ]

08. 06. 2023. 12:46   >>  12:46

SP U AUSTRALIJI I NOVOM ZELANDU

Svaka fudbalerka učesnica Svjetskog prvenstva zaradiće najmanje 24.000 funti

Svaka fudbalerka koja će učestvovati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Australiji i na Novom Zelandu zaradiće najmanje po 24.000 funti od Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

Fifa je tako ispunila obećanje koje je dala u martu da će nagraditi 732 fudbalerke koje budu učestvovale na turniru koji će se održati od 20. jula do 20. avgusta u Australiji i na Novom Zelandu.

Svaka fudbalerka članica pobjedničke ekipe na tom turniru zaradiće po 217.000 funti. Fudbalerke čije ekipe ne prođu grupnu fazu dobiće garantovanu sumu od po 24.000 funti, prenio je Skaj.

Fifa je saopštila da mnogo ulaže u ženski fudbal i da će prvi put u istoriji garantovati novčane nagrade za svaku fudbalerku.

Nagradni fond Svjetskog prvenstva je 88,5 miliona funti, više nego trostruko veći u odnosu na prethodni turnir 2019. godine u Francuskoj, koji je bio 24 miliona.

Pobjednička reprezentacija na Mundijalu dobiće od Fife 8,5 miliona funti, od toga će 4,99 miliona biti raspodijeljeno među igračicama, a ostalih 3,51 milion ići će Fudbalskom savezu.

U muškoj konkurenciji reprezentacije učesnice na Mundijalu u Kataru prošle godine podijelile su 357 miliona funti Fifinog nagradnog fonda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније