Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

01. 08. 2023. 15:40 >> 15:40

SVJETSKO PRVENSTVO

Fudbalerke Engleske i Danske u osmini finala

Ženska fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se danas kao prvoplasirana u osminu finala Svjetskog prvenstva, pošto je u Adelejdu pobijedila Kinu sa 6:1, u utakmici trećeg kola Grupe D.

Dva gola postigla je Loren Džejms, u 41. i 65. minutu, a golove su postigle još Alesija Ruso u četvrtom, Loren Hemp u 26, Kloi Keli u 77. i Rejčejl Dejli u 84. minutu.

Jedini gol za Kinu postigla je Šuan Van iz jedanaesterca u 57. minutu.

Kao drugoplasirana iz grupe, Danska je prošla u osminu finala današnjom pobjedom u Pertu protiv Haitija 2:0.

Golove su postigle Pernile Harder u četvrtom minutu i Sane Troelsgor u 10. minutu nadoknade vremena.

Engleska kao prvoplasirana sa svih devet bodova ide u osminu finala, gdje će igrati protiv Nigerije, a Danska će igrati protiv jednog od domaćina takmičenja Australije, koja je zauzela prvo mjesto u Grupi B.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније