Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

12. 07. 2023. 11:12 >> 11:12

TRI GENERACIJE

Kraj ere Maldinijevih u Milanu nakon 45 godina

Empoli je prije dva dana najavio Danijelea Maldinija koji je stigao iz Milana kao novo pojačanje, a samim tim i kraj ere porodice Maldini u italijanskom gigantu poslije punih 45 godina.

A put porodice Maldini u Milanu trasirao je Ćezare, koji je stigao kao igrač još davne 1954, a u klbu je ostao 1966. godine.

Četiri godine kasnije igračku karijeru zamijenio je trenerskom, prvo kao asisten dvije godnie, a kasnije i kao prvi trener do 1974.

Naslijedio ga je njegov sin, Paolo, koji je karijeru u klubu počeo 1978. u mlađim kategorijama Milana, a osam godina kasnije prešao u prvi tim za koji je nastupao punih 25 godina. Za to vrijeme postao je najtrofejniji (25 titula) i igrač sa najviše nastupa (902) u dresu "Rosonera" u istoriji, uz to što je jedna od najvećih legendi kluba.

U Milan se vratio 2018. godine u novoj ulozi. Vršio je funkciju direktora za sportski razvoj kluba, a kasnije i tehničkog direktora, a nedavno je otpušten na veliko nezadovoljstvo navijača kluba sa "San Sira".

Treći i najmlađi iz porodice Maldini, Daniele u klub je stigao 2020. godine, prelaskom u Empoli okončana je karijera ove porodice u Milanu.

Kada se sve uzme u obzir, tri generacieje ove porodice u italijanskom velikanu ukupno su proveli 51 godinu u različitim ulogama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније