Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В. [ Beta ]

03. 08. 2023. 14:02 >> 14:02

NOVI IZAZOV

Tom Brejdi postao manjinski vlasnik Birmingema

Legendarni igrač američke NFL lige Tom Brejdi postao je jedan od manjinskih vlasnika fudbalskog kluba Birmingem, saopštio je danas taj klub.

Sedmostuki osvajač Superboula postao je partner Najthed Kapital Menadžmenta i biće predsjednik novog savjetodavnog odbora kluba koji se takmiči u Čempionšipu.

"Možda se pitate šta ja znam o engleskom fudbalu. Pa, recimo da imam mnogo toga da naučim, ali znam nekoliko stvari o pobjeđivanju", rekao je 46-godišnji Brejdi u videu koji je objavio klub.

Klub je u saopštenju naveo da će Brejdi "primijeniti svoje veliko lidersko iskustvo i stručnost u nekoliko komponenti kluba".

"Birmingem je klub sa toliko istorije i strasti i biti dio ovog kluba za mene je velika čast", naveo je legendarni kvoterbek.

Birmingem je posljednji put u Premijer ligi igrao 2011. godine, a iste godine je osvojio Liga kup - jedan od dva trofeja u svojoj 148- godišnjoj istoriji.

Brejdi, najuspješniji kvoterbek u istoriji NFL lige, šest puta je osvojio Superboul sa Nju Ingland Petriotsima i još jedan sa Tampa Bej Bakanirsima 2021. godine. Povukao se u februaru, poslije poraza Tampe u plej-ofu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније