Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

И.Ш.

06. 09. 2023. 10:48 >> 10:48

KVALIFIKACIJE ZA EP

Bakić: Svjesni smo važnosti mečeva, cilj je osvojiti šest bodova

Reprezentativac Crne Gore Marko Bakić smatra da ne treba da bježimo od uloge favorita i da je cilj osvojiti šest bodova u naredne dvije utakmice.

Naša selekcija otputovala je za Kaunas na utakmicu protiv Litvanije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crnoj Gori je potreban trijumf u naredna dva meča sa Litvanijom i Bugarskom, kako bi ostala u igri za plasman na EP.

"Ne treba da bježimo od uloge favorita. Mislim da u ove dvije utakmice treba da uđemo odlučno, sa ciljem da osvojimo šest bodova. To je jedini način da utakmice u oktobru dočekamo sa šansom da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Svjesni smo važnosti mečeva. Smatram da uz najbolju moguću pripremu možemo do šest bodova", rekao je Marko Bakić.

Vezistu naše reprezentacije trenira Litvanac u njegovom klubu u Grkoj.

"Moj trener u klubu je Litvanac, pričali smo, dao mi je neke sugestije o tome kako igraju. Oni igraju na novom stadionu, stvorena je euforija oko reprezentacije, hoće da ostvare povoljan rezultat, tako da će to biti otežavajuća okolnost. Teško će biti i da igramo protiv ekipe koja se stalno brani, a željna je da ostvari povoljan rezultat. Ali, i mi imamo svoje adute i pokušaćemo da dođemo do pobjede. Mislim da mnogo toga zavisi od nas, da ćemo mi, uz dobru pripremu, odraditi to kako treba i doći do tri boda", izjavio je Bakić.

Naša selekcija se muči sa realizacijom u dosadašnja tri meča kvalifikacija, to se mora promijeniti.

"Selektor je istakao da realizacija mora da bude bolja, da procenat realizacije mora da bude veći. Nadam se da ćemo imati šanse protiv Litvanije, a obavezujuće je i da te šanse iskoristimo. Imamo dobru situaciju sa napadačima, koji su u dobroj formi. Tu je i ostatak tima, svi mogu postići gol", kazao je Bakić.

Crna Gora već ima takmičarskog iskustva sa Litvanijom, pobijedili smo oba meča prije pet godina u Ligi nacija.

"Gledajući sljedeći meč, ta i ova utakmica nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Samo pogledajte naš sadašnji sastav u odnosu na tadašnji. Mnogo toga se promijenilo, vjerovatno i kod njih. S ove tačke gledišta, to je potpuno druga utakmica", smatra Bakić.

U stručnom štabu spremno dočekuju meč.

„Prethodnih mjesec dana smo analizirali Litvaniju. Imamo još nekoliko individualnih analiza. Litvanija je nezgodna ekipa, to je pokazatelj iz nekih utakmica što smo gledali. Imali su igrača manje protiv Bugarske, pa nisu izgubili. Odigrali su odličnu utakmicu sa Grčkom. Igraju u nekom srednjem bloku, čekaju tranzicije i mogu da budu opasni. Mi moramo da nađemo način da ih ugrozimo. Spremni smo na sve varijante", rekao je član stručnog štaba Srđan Kljajević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније