Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

14. 09. 2023. 11:03 >> 11:03

LEGENDA GRADA I KLUBA SA SARDINIJE

Klaudio Ranijeri počasni građanin Kaljarija

Trener Kaljarija, legendarni Klaudio Ranijeri, proglašen je za počasnog građanina istoimenog grada, a odluka je donijeta jednoglasno.

"Podvizi gospodina Ranijerija sa Kaljarijem predstavljaju naslijeđe kolektivnog sjećanja za Kaljarijance i za sve navijače na Sardiniji i van ostrva", navodi se u saopštenju Grada.

Ranijeri je istakao da mu je drago zbog ove odluke, te da osjeća ponos.

"Iskreno se zahvaljujem gradonačelniku i cijeloj opštinskoj upravi što su mi dodijelili počasno državljanstvo. To je priznanje koje me ispunjava ponosom. Od srca se zahvaljujem Kaljariju, a onda i svim onim ljudima koji su radili i rade sa mnom svaki dan, tehničkom i zdravstvenom osoblju, radnicima, svim igračima bivšim i sadašnjim, svim navijačima. Bez njih nikakav rezultat ne bi bio moguć", rekao je Ranijeri i dodao:

"Grad Kaljari i ostrvo su me prvi put dočekali prije mnogo godina i od tada su uvijek bili dio mene. Čak i kada su se jednog dana putevi razišli, ljudi su i dalje činili da se osjećam posebno", zaključio je proslavljeni trener.

Italijan je davne 1988. godine preuzeo ekipu kada se nalazica u Seriji C, a za samo dvije godine vratio je u elitno društvo kroz dvije uzastopne promocije. Isto je učinio i prošle sezone, kada je u finalu plej-ofa u dvomeču, Kaljari bio bolji od Barija i ponovo se domogao Serije A.

Ipak, najveći uspjeh u karijeri Ranijeri je napravio sa Lesterom kada je u sezoni 2015/16 osvojio Premijer ligu.

Pored "Lisica", vodio je, između ostalih, Napoli, Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monako, Fulam, Sampdoriju, Votford... a nedavno je najavio da će bogatu karijeru završiti tamo gdje je sve i počelo, u Kaljariju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније