Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 02. 2024. 22:09 >> 22:08
Čitaj mi:

SUĐENJE ZAVRŠENO

Alves opet negirao optužbe za silovanje: Nijesam nasilnik

Brazilski fudbaler Dani Alves ponovo je negirao optužbe za seksualni napad na jednu ženu i rekao da "nije takav čovjek", tokom današnjeg svjedočenja pred sudom u Barseloni.

Poslije dva dana svjedočenja navodne žrtve, svjedoka i vještaka, Alves je pred sudom rekao da je njihov susret bio sporazuman.

Žena je svjedočila da ju je Alves silovao u toaletu noćnog kluba u Barseloni, 31. decembra 2022. godine.

"Ja nijesam takav čovjek. Ja nijesam nasilnik", rekao je Alves u odgovoru svom braniocu na pitanje da li je prisilio ženu na seksualne odnose.

Žena je rekla da je plesala sa Alvesom i da je svojevoljno sa njim ušla u toalet, ali da joj kasnije, kada je željela da izađe, on nije dozvolio. Ona je rekla da ju je ošamario, vrijeđao i natjerao na seksualne odnose protiv njene volje.

Nekadašnji fudbaler Barselone je to negirao.

"Oboje smo uživali", rekao je Alves, dok je u više navrata ponavljao da žena nijednog trenutka nije tražila da ode niti je dala bilo kakvu naznaku da ne želi da ima seksualne odnose sa njim.

On je takođe negirao da ju je udario i vrijeđao.

Državno tužilaštvo zaključilo je izlaganje rekavši da "shvatamo da je verzija žene potpuno uvjerljiva".

Tužilaštvo traži devetogodišnju zatvorsku kaznu za Alvesa ako bude proglašen krivim, a advokati navodne žrtve traže 12 godina zatvora.

Advokati odbrane tražili su oslobađajuću presudu ili ako bude proglašen krivim, jednogodišnju kaznu zatvora i 50.000 eura kompenzacije žrtvi.

Trodnevno suđenje danas je završeno, a za izricanje presude obično su potrebne nedhelje.

Alves je sa lisicama na rukama uveden u malu sudnicu, obučen u bijeli džemer i tamne pantalone. Njegova supruga bila je prisutna u utorak, kada je tokom svjedočenja rekla da je Alves "smrdio na alkohol" kada se vratio kući poslije navodnog napada.

Žena koja ga je optužila svjedočila je u ponedjeljak, anonimno po naredbi suda, kako bi se zaštitio njen identitet.

Njeni prijatelji su u ponedjeljak na svjedočenju rekli da im je ona po povratku iz toaleta rekla da ju je "Alves teško povrijedio".

Alves je u zatvoru od 20. januara prošle godine. Sud je u više navrata odbio zahtjeve za puštanje uz kauciju zbog rizika od bjekstva, uprkos tome što je predao pasoš i imao bi uređaj za praćenje.

Brazil ne izručuje svoje državljane koji su osuđeni u inostranstvu.

Alves (40) je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније