Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

08. 04. 2024. 15:58 >> 16:15

KVALIFIKACIJE ZA EP

Marić pred Farska Ostrva: Favoriti smo, potrebna nam je maksimalna koncentracija

Najbolje crnogorske fudbalerke sjutra će ugostiti selekciju Farskih Ostrva u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je na startu kvalifikacija pobijedila Andoru 6:1, takođe u Podgorici. Selektor Mirko Marić očekuje teži posao u okršaju sa Farskim Ostrvima.

"Farska Ostrva su protiv Grčke igrala vrlo dobro. Grkinje su imale samo četiri šuta u okvir gola i pogodak postigle iz jedanaesterca. Ne smije da nas zavara naša ubjedljiva pobjeda od 9:0 prije četiri mjeseca, treba samo da se sjetimo utakmice u gostima gdje smo vrlo teško stigli do tri boda. Svakako, favoriti smo i djevojke imaju samopouzdanja, treba da vodimo igru i da se mi pitamo, ali moramo biti obazrivi i koncentrisani od prvog do 90. minuta. Potrebna nam je maksimalna koncentracija i strpljenje jer svaka utakmica je priča za sebe" kazao je selektor Mirko Marić na današnjoj press konferenciji.

Naše fudbalerske dobro poznaju rivala sa kojim su odigrale dva meča u prethodnom izdanju Lige nacija. Oba puta Crna Gora je pobijedila, 1:0 u Toršavnu i čak 9:0 u Podgorici.

"Razlika između dva meča sa Farankama je samo u tome što smo ih u Podgorici na vrijeme otvorili. Za 15-ak minuta dali smo im tri gola i bilo nam je mnogo lakše, a protivnik je bio zbunjen. Voljeli bismo da se to ponovi, ali nijedna utakmica nije ista. Trudićemo se da damo gol na vrijeme, a i ako ne bude tako ne smijemo gubiti strpljenje. Bitno je da pobijedimo, nije bitno na koji način" dodao je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović očekuje novu pobjedu, ali ističe da je važno biti oprezan.

"Očekujemo pobjedu. Igrale smo dva puta sa Farankama, u oba meča slavile, tako da nam nijesu nepoznanica. Svakako moramo biti ozbiljne i ne smijemo ih shvatiti olako. Nema opuštanja i razmišljanja o rezultatu iz prošlog meča, vjerujem da ćemo pobijediti, ali neće biti lako. Čeka nas teža utakmica nego protiv Andore, u kojoj želimo da pokažemo kvalitet i od prvog minuta odigramo ozbiljno i napadački" kazala je Bulatović, koja se osvrnula na duel sa Andorom prije tri dana.

"Nijesam zaodovoljna početkom utakmice protiv Andore, ušle smo ležerno, a u drugom poluvremenu ispravile greške. Možemo mnogo bolje i ne smijemo to sebi da dozvoljavamo. U hodu ćemo ispravljati nedostatke, dobro je što smo u drugih 45 minuta pokazale dominaciju, o čemu govori i rezultat od 6:1"dodala je Slađana.

Meč Crna Gora - Farska Ostvra je sjutra od 16 sati i 30 minuta uz prenos na TVCG2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније