Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

18. 04. 2024. 11:42 >> 11:43
Čitaj mi:

revanš mečevi lige konferencije

Jovetića čeka težak posao na gostovanju turskom velikanu

Olimpijakos ili Fenerbahče? Ko će u polufinale Lige konferencije znaće se večeras od 21h. Grčki velikan gostuje Fenerbahčetu u revanšu četvrtfinala Lige konferencije nakon pobjede 3:2 u Pireju.

Imali su fudbaleri Olimpijakosa 3:0 poslije sat igre sa Fenerbahčetom na svom Karaiskakiju, a na kraju su sačuvali prednost od jednog gola.

Tim iz Pireja je poveo u osmom minutu golom Konstantinosa Fortunisa, koji je asistirao našem Stevanu Jovetiću kod drugog pogotka u 32. minutu. Treći gol postigao je Čikinjo u 57. minutu.

Fenerbahče je smanjio u 67. minutu golom srpskog fudbalera Dušana Tadića iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Irfan Kahvedži u 74. minutu.

"Poštujem Fener, ali mislim da smo favoriti. Igračima ću pred izlazak na teren reći samo jedno - da vjeruju u sebe u svakom trenutku i da igraju svoju igru bez obzira na sve", jasan je trener Olimpijakosa Hose Lus Mendilibar.

Bolji iz istanbulskog duela će se u polufinalu sastati sa pobjednikom dvomeča Lila i Aston Vile.

Turski velikan je željan trofeja, i domaćih a kamoli evropskih. Odavno nisu bili bliže nekom evropskom, nalaze se u četvrtfinalu Lige konferencija i imaju sasvim dobru priliku da se probiju do polufinala.

Istina, čak ni pehar u ovom takmičenju ne donosi igranje u Ligi šampiona, što je osnovni cilj ovog kluba, već samo u Ligi Evrope. Zato im je još važnije da u Super ligi Turske uzmu titulu.

Tamo se vodi trka udvoje a glavni rival Fenera je Galatasaraj, iskonski protivnik. Galatasaraj ima dva boda više ali tek prednosti međusobni okršaj dva istanbulska velikana.

Liga konferencija

 

18:45 Fiorentina - Plzen

18:45 Lile - Aston Villa

21:00 Fenerbahče - Olimpiakos

21:00 PAOK - Klub Briž

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније