Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

28. 04. 2024. 09:25 >> 09:55

PROMJENA NAKON 42 GODINE

Vilaš-Boaš novi predsjednik Porta

Fudbalski klub Porto dobio je novog predsjednika i to nakon 42 godine - to je Andre Vilaš-Boaš.

Portugalski stručnjak dobio je 79.9 odsto glasova i preuzeo poziciju od Žorža Nuna Pinta da Košte koji je rekorder kada je u pitanju vrijeme provedeno za mjestu predsjednika u svijetu fudbala.

Glasalo je ukupno 26.876 članova, Boaš je dobio 21.489, bilo je i 73 prazna papiriča dok je 37 neregularnih listića.Prvi zadatak nekadašnjeg trenera Čelsija, Intera, Totenhema biće ugovor aktueknog šefa stručnog štaba Porta, Serža Konsisa, koji ima saradnju do 2028. godine, ali u ugovoru stoji klauzula da može da raskine saradnju ako predsjednik ne ostane Pinto da Košta.Vilaš-Boaš je kao trener Porta 2011. godine osvojio Ligu Evrope. Tu sezonu, jedinu u kojoj je bio trener Porta, zaokružio je i sa sva tri domaća trofeja. Potom je vodio još Čelsi, Totenhem, Zenit, Šangaj SIPG i Olimpik iz Marseja, ali je samo sa Zenitom još osvojio trofeje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније