Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

02. 05. 2024. 14:09 >> 14:09
Čitaj mi:

polufinale lige konferencije

Jovetić sa Olimpijakosom gostuje Aston Vili, Fiorentina čeka Klub Briž

Fudbaleri Fiorentine će dočekati Klub Briž u prvoj utakmici polufinala Lige konferencije, dok će u drugom polufinalu Olimpijakos gostovati Aston Vili u Birmingemu.

"Lavovi" iz Birmingema su do sada odigrali šest mečeva na domaćem terenu u Ligi konferencije i svih šest puta su izašli kao pobjednici.

Aston Vila igra prvo evropsko polufinale još od 1982. godine. 

"Kada sam došao u klub moj cilj je bila Evropa. Puno truda je uloženo da bismo se našli u Ligi konferencije i sada uživamo u njoj. Čak i kada smo igrali protiv timova iz slabijih liga. Na početku smo izgubili od Legije i remizirali u gostima Zrinjskom, kojeg smo pobijedili u 90. minutu kod kuće. Iskustvo me je naučilo da su svi mečevi na međunarodnoj sceni teški. Timovi poput Ajaksa, Lila i Olimpijakosa posjeduju mnogo evropskog iskustva i veliki broj internacionalnih fudbalera. Poštujemo ih, znamo koliko su ova takmičenja zanimljiva“, dodao je Emeri.

Olimpijakos ima  sezonu, a djeluje da su konačno pronašli "mir" pod vođstvom trećeg trenera u takmičarskoj godini. Hoze Luis Medilibar se pridružio ekipi u februaru i predvodio ih je do polufinala.

Iako Grci imaju izuzetno loš učinak protiv ekipa iz Engleske, na posljednjih osam mečeva su upisali tri pobjede i to sve tri protiv Arsenala.

Fiorentina bilježi dobre rezultate, ali su uprkos tome ostali bez jedne šanse za trofej. "Viola" je u polufinalu Kupa Italije poražena od Atalante i evropsko takmičenje je jedina prilika da izabranici Vićenca Italijana osvoje nešto u ovoj sezoni. Ipak, Fiorentina će u ovaj duel ući u dobrom raspoloženju jer su prethodnog vikenda slavili na domaćem terenu protiv Sasuola 5:1.

Briž je takože u dobroj formi. Vezao je sedam uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima, od čega su dva bila protiv Paoka u četvrtfinalu Lige konferencije. Ipak, ono što može da brine izabranike Nikija Hejena jeste činjenica da je Briž bez pobjede na posljednjih 11 mečeva sa italijanskim predstavnicima - četiri remija i sedam poraza.

 UEFA Liga konferencija, polufinale (prvi mečevi)

Aston Vila - Olimpijakos 21.00 
Fiorentina - Klub Briž 21.00 

Revanši 9. maj

Finale

29. maj - Atina

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније