Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

15. 08. 2022. 16:27 >> 16:24
1

AMERIKANAC STIGAO U PODGORICU

But: Bel mi je pričao samo dobre stvari o Budućnosti i navijačima

Prvi košarkaš od pojačanja košarkaša Budućnosti, koji je stigao u Podgoricu je bivši kombo bek Ostendea i Vilanove, Fil But.  On je u razgovoru za klupski sajt podgoričke ekipe kazao da mu je o Budućnosti pričao bivši košarkaš Vilanove i Budućnost, Džejms Bel. 

"Ne poznajem saigrače ali poznajem nekoliko igrača koji su ranije igrali ovdje. Čuo sam da su navijači sjajni, znam o velikoj tradiciji, koliko navijači znaju o košarci i koliko je poštuju. Čuo sam samo dobre stvari o klubu. Da, pričao sam sa Džejms Belom. On je sa Vilanove, rekao mi je da mu je bilo ovdje odlično, da su navijači sjajni i da mu je bilo lijepo za život. Dobro iskustvo u svakom smislu", kazao je But.

Riječ je o košarkašu koji igra i kao bek šuter, ali može po potrebi i da bude organizator. 

"Volim da igram i kao plejmejker i kao bek šuter. Uvijek zavisi od potreba tima. Prethodne sezone sam najviše vremena proveo kao bek šuter ali je bilo perioda igre kada me je trener stavljao na pleja. Šta god trener kaže, ja ću uraditi".

 

Njegovo izdanje u finalu NCAA 2016. godine kada je sa 20 poena srušio Sjevernu Karlilnu je i dalje jedna od boljih partija u finalima jednog od najprestižnijih košarkaških prvenstva. 

"Bila je vrlo neizvjesna utakmica, sjećam se da sam bio u ritmu, ne sjećam se ni rezultata, samo mi je u pamćenju tok utakmice. Bio sam uzbuđen zbog načina na koji smo dobili, šuta u poslednjoj sekundi. Nije moglo bolje da se završi, sjajan osjećaj toga dana".

On je trijumfovao dva puta u NCAA-u.

"Pobjeđivanje je zabavno. Osvajanje dva šampionata je ostavilo nevjerovatna sjećanja na tim, na put koji smo prešli da bi došli do toga. Uradili smo zajedno sjajne stvari i sjećam se samo pobjeda i uživanja u pobjedama", kazao je But.

Nakon koledža uslijedila je razvojna liga NBA (G Liga), o kojoj se i dalje malo zna na ovim prostorima, i nedololjno se cijeni.  

"G League je u potpunosti podređena razvijanju igrača da dođu do sledećeg nivoa, da naprave idući korak a treneri su tu da te usmjere. Za mene je to bilo dobro iskustvo gdje sam dosta naučio o NBA stilu igre. Uživao sam u vremenu koje sam tamo proveo", kazao je američki košarkaš.

Oreol pobjednika ga je pratio i u Evropi. gdje je u prvoj godini sa Ostendeom osvojio titulu.

"Igram jako i uvijek želim da pobijedim. Želim da tim pobjeđuje, uradiću sve za pobjedu i volim biti u pobjedničkim timovima. Pretpostvaljam da je pobjednički gen u meni, tome stremim", kazao je But.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније