Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

30. 09. 2022. 14:15   >>  14:14

SP ZA KOŠARKAŠICE

Kineskinje srušile domaćina i zakazale finale sa SAD

Ženska košarkaška reprezentacija Kine plasirala se danas u finale Svjetskog prvenstva, pošto je u polufinalu u Sidneju pobjedila domaćina Australiju sa 61:59 (13:17, 23:13, 11:14, 14:15).

Pobjedu Kini donijela je Siju Vang poenima sa linije za slobodna bacanja tri sekunde prije kraja utakmice. Ona je utakmicu završila sa 14 poena.

Najefikasnija je bila Han Šu sa 19 poena, a imala je i 11 skokova, a Livej Jang postigla je 18 poena uz četiri asistencije.

U ekipi Australije Samanta Vitkomb bila je najefikasnija sa 15 poena, Stef Talbot postigla je 12 poena uz 10 skokova, a Ezi Megbegor utakmicu je završila sa 12 poena i šest skokova.

Kina će u finalu u subotu od 8.00 igrati protiv branioca titule selekcije SAD.

U utakmici za bronzu Australija će od 5.00 igrati protiv Kanade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније