Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ Beta ]

07. 11. 2022. 20:24   >>  20:23

ABA LIGA

Zadar bez Božića iznenadio Zvezdu u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Zadra sa 96:98 (19:27, 22:25, 25:23, 30:23), u posljednjoj utakmici šestog kola ABA lige.

Zadar je upisao četvrtu pobjedu od početka sezone i trenutno je treći na tabeli regionalnog takmičenja, dok je Zvezda sada ima skor 4:1 i zauzima peti mjesto.

Hrvatski tim, koji je na ovom meču igrao bez najboljeg igrača Luke Božića, do pobjede u dvorani "Aleksandar Nikolić" su vodili Antonio Jordano sa 23 i Dario Drežnjak sa 22 poena, dok je Marko Ramljak postigao 20.

U redovima Zvezde najbolji je bio Ben Bentil sa 19 poena, Luka Vildosa je dodao 16, dok je Nemanja Nedović utakmicu završio sa 13 poena.

Zadar je prvu deonicu "zatvorio" sa dvije vezane trojke Jordana (19:27), isti igrač je na početku druge četvrtine pogodio još jednom za tri poena, da bi poslije poena Dejvisa otišao na 14 poena prednosti (19:33).

Seriju Zadra prekinuo je Vildosa trojkom, ali i pored toga što je Argentinac bio raspoložen za igru, gostujući tim je do kraja prvog poluvremena kontrolisao dešavanja na terenu i na veliki odmor otišao sa vođstvom 52:41.

Zvezda ni u trećoj četvrtini nije znala kako da zaustavi ekipu Zadra, pa je hrvatski tim stigao i do plus 19 (75:56), ali su crveno-bijeli u finišu tog djela uspjeli da priđu na devet poena zaostatka (66:75) pred posljednju četvrtinu.

Domaća ekipa je trojkom Bentila stigla na minus tri na ulasku u posljednja dva minuta meča, a poslije poena Nedovića sa linije za slobodna bacanja i na minus jedan (91:92), ali je Zadar uspio da odbije i taj posljednji nalet Zvezde i na kraju slavi.

Košarkaši Zvezde će u narednom kolu ABA lige, 19. novembra, dočekati Cibonu, dok će Zadar istog dana ugostiti Budućnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније